Activiteiten

Zonta komt op voor gelijke rechten van vrouwen, biedt hulp aan kansarme vrouwen en stimuleert actieve
deelname van vrouwen aan het maatschappelijke- en beroepsleven. Om die doelen te realiseren houdt Zonta
Arnhem Area zich bezig met fundraising, serviceprojecten en het actief inzetten voor de VN campagne Orange the
World. Hieronder lees je wat we op deze gebieden doen.

Arnhem kleurt oranje voor Orange the World

Wij zetten ons samen met de Soroptimisten actief in voor de VN campagne Orange the World. Vanaf 25 november zijn er jaarlijks 16 dagen lang wereldwijd acties om aandacht te vragen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Zonta en de Soroptimisten hebben samen met de gemeente Arnhem een actieve rol bij deze campagne. Zo verzorgen wij de opening en sluiting van de campagne en hebben we de jaarlijkse mandarijnenactie om bezoekers aan de stad om aandacht te vragen voor de campagne.

Fundraising

Fundraising is het inzamelen van geld door het organiseren van activiteiten. Deze gelden worden beschikbaar gesteld aan projecten die de maatschappelijke positie dan wel het welzijn van vrouwen bevorderen. In Arnhem organiseren wij met veel plezier onze jaarlijkse theatermiddag in Theater Het Hof. Daarnaast organiseren we ook ieder jaar Showing & Shopping, een succesvolle verkoop en modeshow van mooie en kwalitatief goede
tweedehands kleding. Tot slot worden er door een aantal Zonta leden de lekkerste jams en chutneys gemaakt en verkocht voor het goede doel.

Serviceprojecten

Hieronder verstaan wij het verlenen van diensten aan personen of organisaties die het welzijn van vrouwen bevorderen. Hierbij wordt letterlijk ‘de handen uit de mouwen’ gestoken. Zo heeft Zonta Arnhem het jeugdhonk van het lokale blijf-van-mijn-huis gerenoveerd en de tuin bij stichting JAM in Arnhem opgeknapt.

Build a better world for women and girls